برونشیت عبارتست از عفونت ریهها که باعث التهاب دیواره لولههای برونش میشود. لولههای برونش باعث ورود و خروج هوا در ریهها میشوند. برونشیت میتواند شدید یا مزمن باشد؛ برونشیت شدید برای دو تا سه هفته زمان برده و برونشیت مزمن برای حداقل چهار هفته یا بیشتر طول میکشد. برونشیولیت عبارتست از عفونت ریه که عارضهای متداول میباشد. بیشتر افراد مبتلا به برونشیولیت در ابتدا با ویروسی به نام سینسیشیال تنفسی (RSV) بیمار میشوند. این ویروس میتواند افراد در هر سنی را بیمار کند و در کودکان میتواند باعث ایجاد علائم برونشیولیت شدید شده که احتمالاً نیاز به بستری شدن دارد. برونشیولیت معمولاً مانند یک سرماخوردگی عادی شروع میشود ولی پس از چند روز شدیدتر میشود. این بیماری میتواند برای یک هفته یا بیشتر حتی در کودکان سالم باعث خسخس سینه یا دشواری در تنفس شود. همچنین امکان دارد کودکان دچار عفونت گوش شوند که برای درمان احتیاج به آنتیبیوتیک دارند. والدین بایستی بدانند که همه سرفهها ایجاد مشکل نمیکنند و درمانهای خانگی بسیاری برای سرفه مداوم وجود دارند.
با ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا امکان دارد برونشیت در کودکان ایجاد شود. با وجود اینکه علائم برونشیت – خسخس سینه، سرفههای آزاردهنده که با خلط همراه است – نگرانکننده میباشند، این بیماری در کودکان معمولاً یک عارضه خفیف محسوب میشود. بسیاری از علائم برونشیت شدید مشابه عارضههایی مانند آسم یا آلرژی میباشند. بنابراین تشخیص صحیح بوسیله پزشک و رد احتمال بیماریهای دیگر دارای اهمیت است. درمان خانگی برای برونشیت در کودکان میتواند بسیار مؤثر باشد. پیش از مصرف مکمل غذایی حتماً باید با پزشک مشورت شود.
بیماری برونشیت کودکان بیماری خطرناکی نیست. کافیست اگر به علایم مشکوکی برخوردید به پزشک مراجعه کنید تا با مشاهده و بررسی وضعیت کودک، درمان مناسب و سازگار با وضعیت آنها را به شما توصیه نماید. در صورت داشتن هر گونه سؤال در این مورد و یا عدم مشاهده بهبودی در وضعیت کودک با مشاورین و متخصصان ما در کلینیک تخصصی کودکان امید تماس حاصل فرمایید. به منظور رزرو نوبت و یا مشاوره با متخصصین ما با شماره ۰۲۱۸۸۸۹۸۴۴۰ و ۰۲۱۸۸۸۹۸۴۴۱ تماس بگیرید.
برونشیت چگونه ایجاد میشود؟
برونشیت شدید معمولاً بوسیله ویروس ایجاد میشود و علائم این بیماری عموماً پس از یک سرماخوردگی عادی ایجاد میشوند. علل دیگر ایجاد این بیماری عبارتند از آلرژی، وجود مواد حساسیتزا مانند گرد و غبار و دود سیگار که میتوانند با آسم در ارتباط باشد. برونشیت در کودکان میتواند سریعاً پس از سرماخوردگی ایجاد شود، ولی معمولاً خفیف بوده و بین 1 تا 3 هفته طول میکشد.
علائم برونشیت شدید چیست؟
امکان دارد علائم متفاوت باشند ولی علائم متداول شامل موارد زیر میباشند:
- آبریزش بینی
- تب خفیف
- احساس کسالت
- گلودرد
- درد عضلات
- سرفه
در ابتدا امکان دارد سرفه خشک باشد، ولی در نهایت سرفهها خلط سبز یا زرد تولید میکنند. خلط مسیر هوا را مسدود میکند و تنفس را در کودک دشوار میسازد. برونشیت در کودکان میتواند سریعاً پس از سرماخوردگی ایجاد شود و امکان دارد چند هفته طول بکشد.
درمانهای خانگی مؤثر برای برونشیت در کودکان
سرفه در برونشیت آزاردهنده میباشد ولی راهی طبیعی برای پاک نگه داشتن ریهها میباشد. در بیشتر موارد سرفه به خودی خود بهبود پیدا میکند. به کمک درمان خانگی میتوان علائم برونشیت در کودکان را تسکین داد. با وجود استفاده از درمانهای خانگی بایستی با پزشک در این زمینه مشورت کنید تا او بهترین روش درمانی برای درمان برونشیت در کودکان تشخیص دهد. درمانهای خانگی شامل موارد زیر میباشد:
روغن نارگیل داغ
خاصیت ضدالتهابی و ایمنی ساز روغن نارگیل به درمان برونشیت و مجاری تنفسی ملتهب و دردناک کمک میکند.
- مقداری روغن نارگیل را داغ کنید، سپس 4 قرص کافور را خرد کرده به روغن اضافه کنید.
- این روغن را به سینه کودک بمالید.
- این روش برای تسکین علائم برونشیت در کودکان مؤثر است.
زردچوبه
زردچوبه بهترین درمان طبیعی برای تسکین علائم برونشیت میباشد زیرا دارای خواص ضد التهابی بوده و خلط اضافی را خارج میکند. نصف قاشق چایخوری پودر زردچوبه را به یک لیوان شیر گرم اضافه کرده و برای مصرف پیش از خواب به کودک بدهید.
سیر
سیر یک درمان خانگی مؤثر برای برونشیت شدید میباشد زیرا دارای خواص آنتیبیوتیک و ضد باکتری است. پوست سه عدد حبه سیر را بگیرید و آنها را خرد کنید و به یک لیوان شیر اضافه کرده و مقداری بجوشانید و برای مصرف پیش از خواب به کودک بدهید.
آب پیاز
پیاز دارای خواص ضد ویروس و ضد باکتری میباشد و باعث تسکین التهاب و گلودرد میشود. هر روز صبح یک قاشق چایخوری آب پیاز خام به صورت ناشتا به کودک بدهید. کودک میتواند پیاز خام را به شکل سالاد نیز مصرف کند.
دانه شنبلیله
دانه شنبلیله حاوی خواص دارویی است که میتواند به درمان برونشیت و نیز تسکین درد سینه ناشی از آن کمک کند.
- مقداری دانه شنبلیله را در آب بجوشانید.
- مایع را صاف کرده و بگذارید تا سرد شود.
- مقداری عسل به آن اضافه نموده تا آماده مصرف شود.
زنجبیل
زنجبیل دارای خواص ضد التهابی بوده و دستگاه ایمنی را تقویت میکند و درنتیجه به درمان التهاب لوله برونش کمک میکند. مقداری زنجبیل را در آب بجوشانید. کودک میتواند این آب را در طول روز مصرف کند.
لیموترش
لیموترش جزو خانواده مرکبات بوده و به درمان برونشیت کمک میکند.
- یک فنجان آب را جوشانده و یک قاشق چایخوری پوست لیموترش را در آب رنده کنید.
- این مایع بایستی برای چند دقیقه دم بکشد.
- کودک باید این آب لیمو را 3 تا 4 بار در روز مصرف کند.
آب پرتقال
پرتقال سرشار از ویتامین C است و به تقویت دستگاه ایمنی کمک میکند. همچنین آب میوهها بهترین درمان خانگی برای درمان برونشیت میباشند. آب پرتقال نه تنها ویتامینها و مواد مغذی بدن را تأمین میکند بلکه به تسکین التهاب گلو نیز کمک میکند.
آب نمک
آب نمک خلط را از غشاء برونش جدا میکند. همچنین باعث تسکین گلودرد میشود.
- مقداری نمک به آب اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید.
- این محلول را 3 تا 4 بار در روز غرغره کنید.
روغن مرزنجوش
روغن مرزنجوش باعث تسکین سرفه شدید میشود. برای درمان سرفه شدید و دشواری در تنفس روزی یک بار، یک یا دو قطره روغن مرزنجوش را زیر زبان کودک قرار دهید.
نمک اپسوم
نمک اپسوم در تسکین علائم برونشیت بسیار مؤثر است.
- 5/1 کیلوگرم نمک اپسوم را به آب ولرم در وان حمام اضافه کنید.
- از کودک بخواهید که پیش از خواب در این آب استحمام کند.
روغن اکالیپتوس
استفاده از روغن اکالیپتوس در بخاردرمانی باعث نرم شدن گلو و رفع خلط میشود. این روغن دارای خواص ضد باکتری است که میتواند التهاب و سوزش گلو را تسکین دهد.
دانه کنجد
مصرف دانه کنجد به درمان برونشیت کمک میکند و باعث بهبود درد در قفسه سینه میشود.
- یک قاشق چایخوری دانه کنجد، تخم بزرک و عسل را با هم مخلوط کرده و به اندازه یک سر انگشت نمک به آن اضافه کنید.
- پس از این که این مواد را خوب مخلوط کردید، آن برای مصرف پیش از خواب به کودک بدهید.
آب
در زمان ابتلا به برونشیت آب بدن باید تأمین شود. به این منظور روزانه حداقل 10 لیوان آب بنوشید. کودک میتواند به جای آب از آب میوه و سبزیجات به همراه عسل استفاده کند.
خردل
استفاده از خردل برای تسکین علائم برونشیت در کودکان مفید میباشد.
- خردل خشک و آرد را به نسبت 1 به چهار آسیاب کنید.
- مواد ذکر شده را با مقداری روغن زیتون مخلوط کنید.
- خمیر به دست آمده را در یک حوله یا پارچه کتانی قرار داده و آن را روی سینه قرار دهید تا علائم برونشیت را تسکین دهد.
آنقوزه
آنقوزه برای درمان اختلالات تنفسی بسیار مفید میباشد.
- 3 تا 6 صدم گرم این گیاه را به 2 قاشق چایخوری عسل، یک چهارم قاشق چایخوری آب پیاز سفید و 1 قاشق چایخوری آب برگ گیاه بتل (فوفل) اضافه کنید.
- این مخلوط را سه بار در روز مصرف کنید.
بهترین راه درمان برونشیت در کودکان استفاده از درمان خانگی است. استفاده از درمان خانگی همراه با روشهای دیگر درمانی در بهبود سلامت کودک بسیار مؤثر است.
در صورت نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و راهنمایی در خصوص درمان برونشیت کودکان در این قسمت کلیک کنید.
تشخیص برونشیت از بیماریهای دیگر
سرفه برونشیتی گاهی میتواند نشانهای از یک بیماری خطرناکتر مانند ذاتالریه باشد. چنانچه هر یک از علائم زیر در کودک وجود دارند، هرچه سریعتر جهت رد احتمال عارضههای دیگر به پزشک مراجعه کنید:
- تب مداوم بالای 37 درجه برای مدت یک هفته
- درد قفسه سینه و تنگی نفس شدید
- سرفه یا خسخس سینه برای مدت بیشتر از 4 هفته
- سرفهای که با خلط خونی همراه باشد
- ضعف شدید که بهبود پیدا نکند
- در صورت ابتلای کودک به آسم و ایجاد شدن برونشیت
درمان پزشکی
چنانچه برونشیت بوسیله درمانهای خانگی درمان نشود، پس از چند هفته به پزشک مراجعه کنید. پزشک میتواند برونشیت شدید را تشخیص دهد؛ به این صورت که علائم را بررسی کرده و داروهای موثری برای بهبود سلامت کودک تجویز میکند. پزشکان معمولاً برای کاهش التهاب و باز کردن مسیر تنفسی ریهها استفاده از اسپری استنشاقی و داروهای دیگری را توصیه میکنند. پیش از استفاده از این موارد با پزشک مشورت نمایید.
“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است”