وقتی صحبت از غذا دادن به نوزادتان در میان است، شیر مادر به عنوان بهترین غذا مطرح است. شیر مادر حاوی همه مواد مغذی است که نوزادتان برای رشد نیاز دارد، و در کنار آن، حاوی موادی است که سیستم ایمنی نوزاد را ارتقا داده و در برابر عفونت ها محافظت می کند.اما برخی اوقات، نوزادان مشکل پرستاری دارند یا به مواد مغذی بیشتری نیاز دارند. در این موارد، دکترتان ممکن است مواد یا ترکیباتی را برای تقویت شیرتان، به شما پیشنهاد کند.
والدین جدید در مورد تغذیه نوزاد درمعرض انواع مختلف توصیه های متناقض قرار می گیرند. اما با چند راهنمایی ساده، شما می توانید مطمئن باشید که نوزادتان را در سالم ترین مسیر رشد قرار داده اید.تا شش ماه شیر مادر بهترین تغذیه برای کودک به حساب می آید و پس از آن با استفاده از برنامه ای مشخص می توان انواع ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز نوزاد را از طریق تغذیه تکمیلی برای وی فراهم کرد.
متخصصان در کلینیک تخصصی امید تحت نظر دکتر متخصص اطفال با آشنایی کامل بر مواد غذایی و شناخت کامل بر نوزاد و مادر می توانند برنامه غذایی مناسب کودک شما را ارائه دهند. جهت مشاوره و ویزیت توسط متخصصان می توانید با شماره ۰۲۱۸۸۸۹۸۴۴۰ و ۰۲۱۸۸۸۹۸۴۴۱ تماس بگیرید.
شیر مادر بهترین راه برای نوزاد و مادر است
نوزادان می توانند به طور کامل با شیر مادر در شش ماهه نخست زندگیشان تغذیه کنند. شیر مادر مناسب ترین ترکیب غذایی برای نوزادان است که مواد مفید فراوانی مانند آنتی بادی ها، فاکتورهای ضد میکروبی، آنزیم ها، و فاکتورهای ضد التهابی به همراه اسید های چرب (که رشد مناسب مغذی را باعث می شوند)، دارد. شیر مادر باعث رشد و نمو مناسب نوزاد می شود، به نوزاد کمک می کند تا چه در کودکی و چه در آینده، با بیماری ها ( مثل بیماری های گوارشی و عفونت های تنفسی) مبارزه کند، و حتی ممکن است به ما این اطمینان را بدهد که کودک رشد یافته غذای سالم را ترجیح خواهد داد.
غذای تکمیلی: چیست و چرا؟
نوزادان زود رس یا نوزادان با وزن پایین در هنگام تولد
هر نوزادی که قبل از هفته 37 ام حاملگی به دنیا بیاید، ” نوزاد زود رس ” یا ” پیش از موعد ” نامیده می شود. این نوزادان معمولا کوچکتر از نوزادان طبیعی هستند و احتیاجات غذایی ویژه ای دارند.هر چقدر نوزاد رود تر به دنیا آمده باشد، کمک بیشتری برای تغذیه خود نیاز دارد. نوزادانی که قبل از هفته 34 ام به دنیا می آیند، ممکن است حتی قادر به مکیدن و خوردن شیر از سینه مادر خود نباشند. برای شروع، آن ها ممکن است از طریق وریدی غذا داده شوند. آنها محلولی که به رشدشان کمک می کند و حاوی قند، پروتئین، چربی، ویتامین ها، و مواد معدنی می باشد، دریافت می کنند.با بزرگ تر شدن نوزاد، آن ها می توانند شیر مادر یا مواد دیگر را از طریق لوله کوچکی که از بینی یا دهان آنها وارد شکمشان شده، دریافت کنند. به این روش تغذیه گاواژی گفته می شود.
مشکل در نگه داشتن ( سینه مادر)
نوزادانی که زودتر از زمان مقرر به دنیا می آیند مشکلات بیشتری با مکیدن و خوردن شیر مادر دارند. – اعمالی که باید به آنها مسلط شوند تا بتوانند تغذیه کنند. برخی اوقات حتی نوزادانی که به طور طبیعی و در زمان مقرر به دنیا آمده اند نیز در نگه داشتن سینه مادر خود در دهانشان مشکل دارند.برای این دسته از کودکان، شما می توانید شیر یا مواد تغذیه ای دیگر را با استقاده از قاشق، بطری، قاشقک دارو، یا سرنگ، به نوزادتان بدهید.
سایر علل استفاده از غذای تکمیلی
پزشک شما شاید به شما توصیه کند از مکمل های غذایی به همراه شیر مادر یا حتی مکمل های غذایی به تنهایی استفاده کنید اگر نوزاد شما یکی از حالت های زیر را داشته باشد:
- قند پایین خون
- کم آبی
- یرقان شدید
- عدم دسترسی نوزاد به مواد مغذی کافی بخاطر عدم توانایی نوزاد در تغذیه یا تولید شیر کم توسط مادر
گزینه های استفاده از غذای تکمیلی
برای بسیاری از نوزادان شیر مادر کافی است . در حقیقت، شیر مادر بهترین منبع غذایی است. یا این وجود برای نوزادانی خیلی کوچک به دنیا می آیند، فقط شیر مادر کافی نیست. در اینجا چند گزینه تغذیه ای که دکتر شما ممکن است به شما پیشنهاد دهد موجود است.
تقویت کننده ها
نوزادان زود رس یا با وزن کم – کمتر از 3.5 پوند – ممکن است به غذای تکمیلی نیاز داشته باشند. برای اطمینان از اینکه نوزاد شما به قدر کافی رشد می کند، پزشک شما ممکن است پیشنهاد کند که پودر ها یا مایعات تقویت کننده به شیر خود اضافه کنید. تقویت کننده ها عبارنتد از:
- کالری اضافی
- ویتامین ها
- پروتئین
- مواد معدنی
مواد غذایی کودکان زود رس
برای نوزادانی که زود به دنیا آمده اند و قادر نیستند از سینه مادر خود تغذیه کنند، پزشکان معمولا یک نوع مواد غذایی خاصی برای آن ها تجویز می کنند. این مواد غذایی کالری بیشتری نسبت به شیر مادر دارند. همچنین دیگر اجزا این مواد غذایی عبارتند از:
- پروتئین بیشتر
- ویتامین ها
- مواد معدنی
مواد غذایی خاص
نوزادانی که به پروتئین های موجود در شیر حساسیت دارند، ممکن است به مواد غذایی تکمیلی خاصی که این نوع پروتئین ها در آنها شکسته شده است، نیاز داشته باشند. همچنین مکمل های غذایی خاصی برای کودکانی که مشکل هضم و جذب مواد مغذی از غذا را دارند، وجود دارد.
گذر از مواد تغذیه ای مکمل
در حالی که نوزاد از مکمل های غذایی استفاده می کند، فکر خوبی است که مادر از شیر خود نیز به محض آمادگی نوزاد استفاده کند. با رشد نوزاد، او ممکن است بتواند روش تغذیه ای نوزادش را به شیر مادر تغییر دهد.
غذای تکمیلی همراه با شیر مادر
شیر مادر همه نیاز های تغذیه ای نوزاد را در شش ماهه ی اول زندگی تامین خواهد کرد. اما برخی از نوزادان بعضی وفت ها ممکن است مقداری غذای تکمیلی نیز نیاز داشته باشند.
در اثر زندگی مدرن – به خصوص در نواحی شمالی – بسیاری از شما با میزان پایین ویتامین Dهستید، بسیاری از مادران همزمان با حاملگی و شیردهی دچار کمبود ویتامین D هستند. به علاوه، نوزادان زود رس نیز برخی اوقات دچار کمبود ویتامین D هستند.این موضوع نشان می دهد که کودکان ممکن است به مکمل غذایی حاوی ویتامین D نیاز داشته باشند. آکادمی آمریکایی طب کودک (AAP) به طور روزانه مصرف غذای مکمل حاوی ویتامین D به مقدار 400 IU را تمام کودکان شیرخوار بلافاصله بعد از تولد، را توصیه می کند.
نکته: هر بار تغذیه کودک 30 واحد از نیاز کلی او را تامین می نماید ( تقریبا در دو ماهگی )، شما می توانید با محاسبه میزان نیاز کودک و تامین آن، مصرف مکمل حاوی ویتامین D را قطع کنید. به هر حال توصیه می شود کودکان شیرخوار حداقل برای یک سال مصرف غذای مکمل حاوی یتامین D را ادامه دهند.در پایان، برخی از کودکان قادرند میزان کافی از ویتامین D را از شیر مادر دریافت کنند. اما مادر به مصرف مداوم ویتامین D برای این امر نیاز دارد، که بیشتر اوقات انجام نمی شود. اگر شما باردار هستید و یا به تازگی مادر شده اید، با پزشک خود در مورد آزمایش میزان ویتامین D خود مشورت کنید، و بهترین و امن ترین راه گزینه ها را انتخاب کنید.
مادران شیردهی که غذای آن ها را بیشتر سبزیجات تشکیل می دهد، باید با غذای تکمیلی حاوی ویتامین B12 حمایت شوند.
جنین زمانی که در داخل رحم است، آهن را از خون مادر دریافت و ذخیره می کند. نوزادان زودرس آهن بیشتری نیاز دارند زیرا که نتوانسته اند میزان کافی از آهن را ذخیره داشته باشند.شیر مادر آهن زیادی ندارد، اما آهن موجود در آن به خوبی برای نوزاد قابل جذب است. ذخیره آهن نوزاد حدااکثر تا 6 ماهگی نیاز های کودک را تامین می کند، بنابراین در طول این دوره هیچ آهن اضافی نباید برای کودک مورد نیاز باشد. کودکان با غذای مکمل بیشتر از بقیه کودکان آهن مورد نیاز خود را دریافت می کنند.
نوزادان وقتی به دنیا می آیند، محیط درون بدنشان کاملا استریل می باشد. هنگام عبور از کانال زایمان، دستگاه گوارش و غشاهای مخاطی نوزاد با کولون های باکتریایی مادر پر می شود. این یک عملکرد طبیعی و نرمال برای نوزاد است – درست مطابق با حالتی که طبیعت می خواهد.اما در محیط های پاک امروزی، یا پس از سزارین، این کولونی های باکتریایی به خوبی در نوزاد جایگزین نمی شوند. این موضوع بعدها همانند سیستم ایمنی ضعیف، می تواند باعث عفونت های دستگاه گوارشی و تنفسی و یا عفونت های گوش – بینی – حلق در کودکان شود. در این موارد، والدین می توانند با مشورت پزشک خود، از یک غذای مکمل حاوی پروبیوتیک نوزاد استفاده کنند.
میزان مایعات موجود در شیر مادر معمولا برای نوزاد کافی خواهد بود و شما نیازی ندارید که با آب اضافی کودکتان را تغذیه کنید.اما نوزادان تحت شرایط خاصی به راحتی دهیدراته و کم آب می شوند، مثل حالتی که کودک تب دارد یا استفراغ زیادی کرده است، و یا زمانی که دمای هوا بسیار گرم است.تامین مایعات نوزاد زمانی که اسهال دارد بسیار حیاتی است. ( در این مورد، میزان کمی شکر و نمک به آب اضافه کنید تا یک محلول الکترولیتی ساده ساخته باشید.) از رنگ ادرار نوزاد به عنوان یک راهنما استفاده کنید: ادرار زرد تیره بیانگر کم آبی نوزاد است. ادرار صاف و واضح بیانگر پر آبی در نوزادتان می باشد. حالت نرمال ادرار چیزی بین این دو حالت است. ( نوزاد بدون شک برای ادرار کردن مقاومت نشان می دهد، بخصوص که در شرایط راحتی قرار نداشته باشد.)
6 تا 12 ماهگی
معرفی غذا به کودک
تقریبا تا 4-6 ماهگی، نوزادان نمی توانند بیشتر غذا ها را هضم کنند.کودکان زمانی آماده استفاده از غذا می شوند که وزن تولدشان دوبرابر شده باشد، بتوانند سر خود را نگه دارند، توانایی نشستن روی صندلی را داشته باشند، زمانیکه غذا به آنها ارائه می شود بتوانند دهان خود را باز کنند و آن را ببلعند. این موضوع معمولا در شش ماهگی رخ می دهد.در ابتدا، غذا به همراه شیر مادر به کودک داده شود، نه به عنوان جایگزین آن. ” غذایی هم که داده می شود باید آبکی باشد ” . ( غذاهای گوشتی و جامد و خشک به کودک داده نشود.)
وقتی غذای جدیدی به کودکتان می دهید، وقت بگذارید.
عجله نکنید. به صندلی خود تکیه دهید، پرستار الین مک رای به مادران پیشنهاد می کند که یک غذای جدید را هر 3-4 روز یک بار به کودکتان بدهید. این امر به شما زمان می دهد تا عکس العمل کودکتان را بسنجید.
مراقب باشید
اگر شما متوجه هر گونه عکس العمل منفی ( مثل تنفسی ، پوستی، یا گوارشی ) شدید، 1-3 ماه صبر کنید و دوباره آن غذا را امتحان کنید.
برنامه غذایی
قدم اول : برنج و حبوبات ( شاید )
برنج و حبوبات به همراه شیر مادر جزو غذاهای ابتدایی معمول است. این غذا به خوبی توسط نوزاد تحمل می شود و پتانسیل پایینی برای ایجاد آلرژی در نوزاد دارد.به هر حال، برنج و حبوبات بیشتر در یک غذای سنتی است تا علمی. هیچ مدرک قابل استنادی وجود ندارد که برنج و حبوبات گزینه بهتری از غذاهای حاوی فقط حبوبات است. امتحان کنید و ببینید چگونه می شود.
قدم دوم : سبزیجات
سبزیجات پر از مواد مغذی فراوان است و مانند میوه ها شیرین نیستند. سبزیجات شیرین مثل سیب زمینی، چغندر، نارنج و هویج به راحتی قابل پخت و له شدن هستند.
قدم سوم : میوه
از میوه ها بعد از سبزیجات استفاده کنید. اگر میوه به عنوان اولین غذا به کودک داده شود، کودک انتظار دارد همه غذا ها مزه شیرین داشته باشند ، موضوع مهمی که باعث می شود این مزه مورد انتظار شکل گرفته در دوران ابتدایی زندگی همچنان در بزرگسالی نیز ادامه داشته باشد.همچنین کودکان همچنان توانایی هضم مناسب فروکتوز را ندارند. پس، اگر اسهال شدید نمی خواهید، میزان میوه را تنظیم کنید و از میوه هایی با فیبر زیاد مثل آلو برای مدتی پرهیز کنید.شما می توانید این موارد را امتحان کنید:
- مز له شده به همراه شیر مادر
- میوه های پخته شده و له شده ( مثل گلابی، هلو، یا سیب )
قدم چهارم : غذا هایی با پروتئین زیاد
این غذا ها شامل لوبیا/ عدس/ و نخود فرنگی پخته و له شده، و گوشت خوب پخته شده است. شما می توانید حتی پروتئین های محلول غیرطبیعی و بدون مزه دار شده نیز به غذای کودکتان اضافه کنید.ممکن است مدتی طول بکشد تا دستگاه گوارش کودکتان سازگار شود. غذاهای هضم نشده ممکن است در مدفوع یافت شوند : این موضوع طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
12 ماهگی و بزرگتر از آن
در حدود یک سالگی، شما می توانید لیست متنوعی از غذا ها را به کودکتان بدهید، مثل :
- آووکادو
- آجیل
- لوبیا
- آسپاراگوس
- میوه تازه له شده
- زرده تخم مرغ ( توجه: آهن موجود در زرده تخم مرغ به خوبی جذب نمی شود)
- لوبیا و عدس له شده ( دقت شود این موارد به اندازه کافی پخته شده باشد)
- گوشت، مرغ یا گوشت ماهی
به خوبی این موارد خورد خورد شده و به خوبی پخته شود، به خصوص گوشت که به راحتی قابل جویدن نیست – یا مواردی که می توانند باعث انسداد شوند.
با احتیاط به کودک داده شود
با اینکه گوشت ماهی به راحتی توسط کودک قابل تحمل است، متخصصان در مورد زمان دادن غذاهای صدفی یا خرچنگی به کودک اختلاف نظر دارند. اتفاق آرا در این است که تا زمانی که کودک بزرگتر شود صبر کنید.غذاهای صدفی جزو آلرژن های شایع دوران کودکی است. همچنین:
- خود تخم مرغ یا سفیده آن
- بادام زمینی
- شیر گاو
- گندم
- سبوس
همچنین هنگام دادن گیاهانی که سم تولید می کنند مانند سیب زمینی، گوجه فرنگی، و فلفل به کودکتان، به دنبال هرگونه واکنش احتمالی باشید.اگر زمانی این گونه مواد را بعدا به غذای کودکتان اضافه کردید، مواظب باشید و به دنبال هرگونه واکنشی قبل از اضافه کردن ماده دیگر باشید. بسیاری از کودکان با این مواد مشکل خاصی ندارند.
کودکتان چه چیزی دوست دارد؟
برخی اوقات فهمیدن اینکه کودکتان هنگام غذا خوردن چه چیزی دوست دارد کار سختی است. صبور باشید و زود از کوره در نروید.در اینجا چند راهکار برای کمک به شما در مورد خوردن انواع غذا ها توسط کودکان در کنار ضائقه کودک آورده شده است.
انواع مختلف غذاها را در دوران بارداری خود بخوردید
چیزی که شما می خوردید می تواند غذاهایی که کودکتان دوست دارد را تحت تاثیر قرار دهد.سوزان در این رابطه می گوید: زمانیکه که از چین برگشتند، دخترش ده ماهه بود و از همان ابتدا طرز پخت چینی و غذاهای سبزیجاتی چینی مثل بوک چوی، گای لان، و سایر سبزیجات آبزی را دوست داشت.
از زمان به نفع خود استفاده کنید
غذاهای جدید را زمانی به کودکان بدهید که گرسنه است. آماندا گریون همه غذاهای جدید را موقع صبح امتحان می کرد. چه فکر جالبی!
مقداری شیرینی به مزه غذای خود اضافه کنید
انسان ها با یک تمایل ذاتی برای مزه شیرین به دنیا می آیند که به طور طبیعی آن ها را به سمت غذاهایی با ارزش غذایی بالا سوق می دهد. مقداری سیب زمینی یا میوه به غذاهای کمتر شیرین خود ( مانند سبزیجات تلخ مزه ) اضافه کنید.
از شکر پرهیز کنید
دوباره یادآوری می کنیم روشی که کودک شما برای غذا خوردن شروع می کند، عادت های غذایی دوران بزرگسالی او را تحت تاثیر قرار می دهد. در نتیجه تا حد ممکن از شکر زیاد پرهیز کنید – به خصوص شکری که در تبلیغات برخی از غذاهای مکمل کودک یا برخی آب میوه ها پنهان است و گفته نمی شود.— و از استفاده کردن ازعسل در سال اول زندگی خودداری فرمایید چرا که ممکن است حاوی باکتری هایی باشد که نوزاد توان مقابله با آن ها را هنوز بدست نیاورد است.
آن را نگه دارید
اگر کودک شما از غذایی خوشش نمی آید( به خصوص غذاهایی که سبزیجات دارد) ، مشکلی نیست. آن غذا را برای مدتی دور از دید کودک نگه دارید و بعد ازمدتی دوباره بیاورید. برخی اوقات کودکان نیاز دارند تا یک غذای خاص را چندین و چند بار امتحان کنند تا با آن کنار بیایند. از تجربیات مثبت گذشته خود استفاده کنید و با آرامش تمام تلاش خود را انجام دهید.نگران نباشید اگر کودک شما سایر غذاها را می خورد حتما به میزان کافی مواد مغذی دریافت می کند.
غذا را به همان شیوه همیشگی به کودکتان بدهید
کودکان غذا را به صورت شهودی و چشمی می خورند. آنها می دانند چه مقدار غذا نیاز دارند. اما استثنا هایی نیز ممکن است وجود داشته باشد – حالاتی که ممکن است درست نیز باشد. به زور غذا دادن به کودک یا دادن غذاهای پردازش شده مثل آب میوه یا مربا به کودک، ممکن است این تعادل و موازنه را در اشتهای کودک به هم بریزد.زمان های گرسنگی کودکتان را دنبال کنید و همزمان با آن به دنبال هرچه غنی تر کردن رژیم غذایی وی با مواد مغذی و انتخاب های بهتر باشید.
نیاز های غذایی
اگر شما به کودک بزرگتر خود در زمان گرسنگی اش غذاهایی با مواد مغذی بالا و با کیفیت می دهید، این شاید تنها چیزی است که شما باید نگرانش باشید. اما در زیر چند راهنمایی عمومی درمورد نیاز های غذایی کودکان بزرگتر( 6 ماه تا 2 سال) و جذب غذا در آن ها آورده شده است.
چربی ها
نوزادان در حال رشد و کودکان به میزان زیادی چربی اشباع شده، غیر اشباع، و امگا 3 نیاز دارند. به دنبال چربی های طبیعی موجود در غذاهای ذیل باشید:
- آووکادو
- نارگیل
- کره و سایر مواد غذایی با چربی بالا
- گوشت
- تخم مرغ
- ماهی هایی با چربی بالا در حیوانات سالم
- آجیل، دانه ها، و روغن فندق ( شامل کتان، کنف، و دانه چیا) زمانی که مطمئن هستید کودک شما توانایی تحمل آنها را دارد و می تواند آنها را به درستی هضم کند.
- اسید های چرب امگا 3 ( DHA/EPA) برای سلالمت عمومی ، مصرف بدن، چشم ، مغز ، و تکامل سیستم عصبی بسیار مهم هستند. به مکمل های غذایی مناسب DHA/EPA در غذای کودکان توجه فرمایید.
آهن
کودکان به آهن برای تکامل رفتاری ، حرکتی، عصبی و شناختی نیاز دارند و باید به رژیم غذایی شان در حدود شش ماه آهن افزوده شود.در این زمان از غذاهای غنی از آهن استفاده کنید. این موضوع می تواند با اضافه کردن غذا های غنی از آهن و برنج و حبوبات شروع شود و در آینده با سایر غذاهای غنی از آهن ادامه یابد مثل:
- سبزیجات برگی
- مغز میوه های له شده
- انجیر
- کشمش
- دانه های آجیلی
- عدس
- کنگر فرنگی
- نخود و لوبیای لیما
- سیب زمینی
- مرغ یا گوشت جگر (می توانید آن را با مقداری گوشت مخلوط کنید و استفاده کنید)
- گوشمت قرمز ( بیف، گوشت گوزن، گوشت شترمرغ و غیره)
- گوشت مرغ ( گوشت تیره) و گوشت اردک
- ماهی
با وجود اینکه آهن ترکیبی ضروری برای بدن است اما در مصرف آن زیاده روی نکنید. اگر از مکمل های غذایی مختلف استفاده می کنید مطمئن شوید که میزان آهن دریافتی کودک بیشتر از مقدار لازم نباشد.
نکته: شیر گاو میزان آهن کمی دارد، که می تواند منجر به دفع آهن از مدفوع و آسیب به دستگاه گوارش نوزاد شود. به نوزادان کمتر از یک سال سویا/ بادام/ همپ/ برنج/ و شیر گاو ندهید.
روی
سلول ها به روی نیاز دارند.کودکان بزرگتر از 6 ماه که رژیم غذایی آن ها 100 درصد سبزیجات است ممکن است به مکمل های غذایی حاوی روی نیاز داشته باشند.غذاهای حاوی روی عبارتند از:
- نخود فرنگی و لوبیا
- آجیل و دانه
- ناپا کبیج
- خرما
- گوجه فرنگی خشک شده
- پودر کوکا
- گوشت، گوشت مرغ ( به خصوص قسمت های تیره)، ماهی
- پنیر
ویتامین B12
کودکان بزرگتر از 6 ماه که غذای آن ها 100 درصد فقط سبزیجات است، نیاز به مکمل های غذایی حاوی ویتامین B12 دارند.
فلوراید
اگر آب مصرفی شما حاوی فلوراید نیست، نیاز به یک مکمل غذایی دارید. مقدار بیش از حد نیاز فلوراید نیز می تواند مشکلاتی ایجاد نماید.
ید
ید باعث سالم ماندن غده تیرویید می شود. کودکان بزرگتر از شش ماه که نمک یونیزه مصرف نمی کنند یا تنوع غذایی پایینی دارند، نیاز به مکمل های غذایی دارند.غذاهای حاوی ید عبارتند از:
- آلوی خشک شده
- توت فرنگی
- سبزیجات دریایی
- ماست
- تخم مرغ
- نمک یونیزه
شما می توانید سبزیجات دریایی را به همراه سایر غذاهای کودک و دانه های غذایی مخلوط کنید تا کودک مزه آن را متوجه نشود.
آب رسانی
از چای های گیاهی یا آب به میزان فراوان استفاده کنید. سبزیجات و آب میوه را برای مواقع خاص ذخیره کنید مگر اینکه شما برای خود بخواهید مخلوطی از غذای تازه از میوه و سبزیجات درست نمایید.چند سال ابتدایی زندگی کودکان می تواند مزاج آینده و سوخت و ساز محیطی آن ها را تعیین نماید. شکر مصرفی در این دوره به معنی پوسیدگی دندان، چاقی، و مزاج خیلی شیرین در آینده می باشد.آب میوه ها حاوی مقدار زیادی شکر است و معمولا منبع غنی از شکر برای کودکان محسوب می شود.و برخلاف نوشته های روی آن، آب میوه ها دارای مقادیر کم میوه یا ویتامین ها هستند.نوشیدنی هایی که به طور مصنوعی شیرین شده اند، می توانند شیرینی غذاهای طبیعی را کمتر آشکار سازند. همچنین شیرین کننده های مصنوعی ممکن است نتایج منفی بر سلامتی فرد داشته باشند.
“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”